Medieninformatik take part in The Art of Immersion at the ZKM

21.09.2017

Medieninformatik are taking part in the art exhibition "The Art of Immersion" currently on show at the ZKM | Zentrum für Kunst und Medientechnologie in Karlsruhe, Germany. The exhibition features two real-time immersive works by Medieninformatik's Matthew McGinity: La Dispersion du Fils (created with Jean Michel Bruyère, Delphine Varas and Thierry Arredondo) and TVisionarium (created with Neil Brown, Dennis Del Favero, Jeffrey Shaw and Peter Weibel).

Medieninformatik take part in The Art of Immersion at the ZKM

Both works are on display until 28th January 2018. (If visiting the ZKM, be sure to check the exhibition program, not all works are shown on all days!)

The exhibition also marks the debut of the new single-computer system for generating the real-time images in the AVIE panoramic 3D theatre. Developed within the Medieninformatik group - with the generous support of NVIDIA - the new system allows a single computer to generate images for all twelve projectors, where previously 7 computers were needed.

For more information contact matthew.mcginity@uni-wuerzburg.de